Jubileum Dickens Festijn Druten verplaatst naar 2021

DRUTEN – Het Drutense Dickens Festijn dat eind van dit jaar voor de tiende keer zou plaats vinden gaat niet door. De organisatie van het Victoriaanse winterevenement laat weten het jubileum in zijn geheel te verplaatsen naar 2021. Volgens bestuursvoorzitter Jan de Vuijst is dit een pijnlijk maar direct gevolg van de corona uitbraak.

Met nog negen maanden totdat het evenement plaatsvindt, valt de beslissing voor het verplaatsen ervan vroeg. “Die gedachte spookte de laatste weken ook door de hoofden van ons als bestuursleden”, vertelt De Vuijst. “Echter, na een juiste afweging van feiten en belangen is dit nu de enige juiste keuze.”

Sponsoren
Hoofdreden voor de verplaatsing volgens de Dickens-voorzitter de onzekerheid waarin sponsoren momenteel verkeren. Aankomende donderdag zou al een eerste sponsoravond gehouden worden, die vanzelfsprekend is gecanceld. “Ons evenement wordt in belangrijke mate financieel ondersteund door regionale middenstanders. Zij worden op dit moment hard getroffen en hun zorgen zullen over een paar maanden nog niet achter de rug zijn. Om hen nu met sponsoring te vermoeien voelt dan ook allerminst goed. Helaas betekent geen inkomsten ook geen festijn, in ieder geval niet dit jaar.”

Extra entertainment
‘Echter, wat in het vat zit verzuurt niet’, besluit De Vuijst. ‘Het extra entertainment dat te zien zou zijn ter gelegenheid van het tweede lustrum bewaren we nu voor 2021, wanneer de tiende verjaardag van ons evenement alsnog groots gevierd zal worden.’

Hart onder de riem
Laten we hopen dat de Coronacrisis snel over is. En dan is er wellicht juist een grote behoefte aan een evenement dat zich “buiten” afspeelt. Daarom buigt het bestuur zich over een knus en passend evenement waarmee zij de gemeenschap een hart onder de riem wil steken tegen die tijd.